BÆREKRAFT

På Finnskotoppen SPA og Velværehotell jobber vi for en mer miljøvennlig og bærekraftig drift – både for våre ansatte og våre gjester, men ikke minst for planeten. Selv om vi er et frittstående hotell, velger vi med hjertet når det kommer til miljøet. Vi tilbyr nærhet til naturen, økologiske produkter og lokalprodusert mat.

Vi velger naturen for gjestene, driften, hotellet og personalet

Våre verdier er å ivareta naturen og menneske med en bevissthet.

Vi ønsker å ta det naturlige og selve naturen inn i vår drift av hotellet. Hotellet i seg selv er bygd i tre, og vi benytter bergvarme og eget vann. For bassenget har vi investert i et nytt system, som gir en sunnere håndtering av kjemikalier. Produktene vi benytter på rommene og i behandlinger, fra merket «Maria Åkerberg», samt produktene vi selger til våre kunder, er økologiske.

Vi jobber med å begrense transporter til hotellet, ved å tilby felles transport og mulighetene for å benytte kollektivtransport er gode. Vi forsøker å forhindre å kaste mat, sorterer avfall, og prøver så langt det er mulig å gjenbruke.

Sammen med Skarstad gartneri kan vi tilby mer lokal mat, og benytter lokale råvarer i maten vi lager til våre gjester. Vi jobber med å skape flere opplevelser rundt hotellet og fortelle om vår historie. Finnskogtoppen skal gå inn i et samarbeid med Mattila for å skape flere opplevelser i nærmiljøet, som blant annet sykkel-, tur- og skimuligheter.

Bærekraftige produkter

På Finnskogen SPA og Velværehotell har vi bevist valgt bomull fremfor syntetiske stoffer, og vi vasker håndklær og badekåper selv, samt at vi tilbyr tøfler til utleie. Gjestene kan selv være med på å spare miljøet, ved å selv velge rene nye håndklær eller ikke under sitt opphold.

Vi jobber hver dag for et godt vedlikehold av hotellet, og har maskiner for å kunne holde på det vi har. Våre ansatte er noe av det viktigste vi har som bedrift, og etterstreber en sunn og bærekraftig arbeidshverdag for å unngå overbelastning. Sosial bærekraft er noe vi skaper i form av godt arbeidsmiljø. Vi ser over holdbarhet for personalet som arbeidsbelastning og at vi har et godt arbeidsmiljø.