MAT

VÅRT KJØKKEN
– MATOPPLEVELSER MED STOLTHET I 30 ÅR

Maten er viktig for oss – og for deg. Sammen med trening og natur er dette det som definerer Finnskogtoppen. Et sted som skal gjøre deg vel.

«Finnskogtoppen er mye salater og grønnsaker, både i ren og blandet form – spesielt i ukedagene. Våre gjester vil alltid kunne velge akkurat det som frister en best fra vår lekre buffet. Samtidig blir du i helgene servert en nydelig varmrett på tallerken, presentert på en lekker og fristende måte. Vår mat skal være en opplevelse. Både for magen og øynene.»

FROKOST
08.00 – 10.00

Dagen starter med en inspirerende, frisk og god frokost.

Her kan du velge mellom tradisjonelle retter som grøt, egg, og yoghurt. Men, her får du også andre spennende smaker fra chiapudding, overnight oats, smoothies og nybakte surdeigsboller.

Selvfølgelig finnes også et godt utvalg av nøtter og frø, vårt eget knekkebrød og ingefærshot.

Kan dagen starte bedre?

LUNSJ
12.30 – 14.00

Salat- og grøntbuffeten står i sentrum ved lunsj.

Lunsjen består av en variert buffet, med lekre innspill av enten fugl, fisk eller kjøtt sammen med grønnsaker.

Du vil alltid få en solid lunsj, som skal gi deg den energien du trenger for en aktiv ettermiddag.

Noe søtt etter maten vil du også få.

KVELDSBUFFE
18.00 – 19.30
(20.00 fre/lør)

Søndag til torsdag serverer vi dere suppe til kvelden, som har vært en av våre tradisjoner. I tillegg serveres et nydelig buffebord med salater, oster, spekemat og røkt laks.

Vi endrer litt stil i helgen da våre kokker serverer dere en 3-retters meny ut fra sesongens råvarer.

Kaffe, te og frukt finnes tilgjengelig hele døgnet og er inkludert for boende gjester og for gjester på dagspa. I vår restaurant finnes også en meny med alt fra kaker og smoothies til salater og andre lettere måltider.

VÅR MATFILOSOFI

Som tiden går, endres vi med den. Vårt kjøkken har gått gjennom en naturlig utvikling ettersom årene har gått, hvor behov og ønsker har vært med å forme oss til det vi er i dag. Likevel er det en grunnverdi som preger vår matkultur. Det skal være sunt, nyttig og godt. Et tidligere laktovegetarisk kjøkken som kom fra tradisjoner i Svenske «Hälsohem», og i gammel europeisk spa-stil, uten verken kjøtt, koffein eller alkohol, har vi videre gått til å være et «hvitt kjøkken» hvor vi inkluderte fisk og hvitt kjøtt, til nå å være et mer moderne og variert kjøkken, hvor kunnskap, smak, variasjon og presentasjon står sentralt. Med fokus på helhetlige retter med salater, grønnsaker og gode råvarer, skal vi tilby våre gjester en matopplevelse for kropp og sinn.

VÅR KJØKKENSJEF

Vår nye kjøkkensjef Anders Ekeroth, har med stor iver gått sammen med vår trofaste og dyktige kjøkkengjeng for å ta vår meny inn i fremtiden. Målet er at Finnskogtoppens kjerne videreutvikles med større variasjon på råvarene, og enda høyere kvalitet enn noen gang. Kunnskap utveksles på tvers av erfaringer, og sammen skal vårt kjøkkenteam sørge for å fortsette glede våre gjester mange måltider fremover.

​Vi har spurt Anders hva som driver og inspirerer han. Det første som trekkes frem er gleden over å kunne presentere noe som er visuelt fristende. Å leke med mat og smaker som fremhever hverandre. Han er en kokk som forstår viktigheten i Mise en place – å ha alt på rett plass under hele prosessen – og som gir gjestene et kreativt bilde, og samtidig har moro med mat. Her på Toppen har Anders fått ta frem matkunster han ikke har fått benyttet på en stund, og bruker gode råvarer han liker å jobbe med. Han er kjent for å være god med kjøtt, men også sjømat er noe som vi nå ser mer variert av på vår meny. Maten skal ha et eksklusivt preg, men likevel være jordnær. Du kan oppleve crispy detaljer med friterte grønnsaker, gode oljer, salte og syre som balanseres i munnen. Og alt i alt kan vi presentere en kjøkkensjef som hele tiden vil utvikle seg selv og stedet videre sammen med sine kollegaer. For det er nemlig sammen de best skaper. Noe vi setter stor pris på i vår lille hotell-familie.