Tok moren med til favorittstedet – Finnskogtoppen

Da Hanne bestemte seg for å gi moren sin en ekstra oppmerksomhet, var hun ikke i tvil om hva hun skulle ta henne med på. – Det måtte bare bli Finnskogtoppen, sier hun. Vi kan vel kalle oss stamgjester, sier Gunn og Hanne Frysjøenden.

to kvinner sitter på en benk og snakker sammen med et kaffekopp i hånden, og halvt vendt fra kamera, med finnskogtoppen i bakgrunnen

Da Hanne bestemte seg for å gi moren sin en ekstra oppmerksomhet, var hun ikke i tvil om hva hun skulle ta henne med på. 

– Det måtte bare bli Finnskogtoppen, sier hun. Vi kan vel kalle oss stamgjester, sier Gunn og Hanne Frysjøenden.

– Vi bor begge på Grinder i Solør og bruker bare 40 minutter på å kjøre til hit. Mamma begynte å bruke Finnskogtoppen allerede da de startet opp for flere tiår tilbake. Siden har hun benyttet fasilitetene titt og ofte. Finnskogtoppen oser av egenpleie- og velværelykke, sier mor og datter. Og alle de organiserte aktivitetene her passer både for mor og meg.

to kvinner sitter i matsalen på finnskogtoppen
Maten som serveres på Finnskogtoppen er førsteklasses. Lunsjen er dagens hovedmåltid og buffeten bugner av fargerike, sunne og velsmakende retter. Foto: Eskild Vika Amundsen

Finnskogtoppen er mammas favoritt

– Jeg valgte å ta med mamma hit fordi Finnskogtoppen er hennes favoritt, sier Hanne.
– Ja, sier mamma Gunn, dette er en perle jeg anbefaler til alle som trenger en time-out fra stressende hverdager.

– Gjennom mange år har jeg ofte tatt turen hit, blant annet på badelunsj – alene eller sammen med familie eller venninner. Jeg bruker også behandlingstilbudene i velværeavdelingen. Alle som kjenner meg godt, vet at et gavekort på Finnskogtoppen er innertier.

Dette er en perle jeg anbefaler til alle som trenger en time-out fra stressende hverdager.

/Gunn Frysjøenden

Finnskogtoppen må egentlig bare oppleves, for det er vanskelig å beskrive den rolige fine atmosfæren, sier Synnøve og Siv. Her er man for å roe kroppen, stresse ned og samle krefter og energi.

to kvinner sitter i spisesalen på finnskogtoppen. Kvinnen med lyst hår ser på kamera
Jeg valgte å ta med mamma på overraskelsestur til Finnskogtoppen fordi det er hennes absolutte favoritt, sier Hanne Frysjøenden (t.h.) Foto: Eskild Vika Amundsen.

Avkobling og påfyll av energi

– Mitt første møte med Finnskogtoppen fikk jeg først da jeg var i ungdomsskolealder og forstod at en tur hit skulle handle om sanseopplevelse, avkobling og påfyll av energi, sier Hanne. I voksen alder har jeg også brukt Finnskogtoppen sammen med venner, med mamma og en gang som oppkjøring sammen med håndball-laget da jeg var aktiv håndballspiller på Grue for en del år siden.

Noe vi bør gjøre oftere

– Vi er storfornøyde med oppholdet og er enige om at man burde unne seg et slikt døgn oftere. Man får en helt spesiell ro i kroppen når man kommer hit. Skogens ro i luksuriøse fasiliteter er en riktig beskrivelse av stedet.

en kvinne med rød overdel på tur i skogen, hun ser i kamera
Mens Gunn var i bassengavdelingen, tok Hanne seg en tur i de merkede løypene rett utenfor døra på Finnskogtoppen. Foto: Eskild Vika Amundsen

Det at tilbudene er så mange her gjør at man kan gjøre de tingene som føles best for en selv. I går f.eks. tok jeg en joggetur i de oppmerkede turløypene, mens mamma brukte bassenget, sier Hanne.

Så møttes vi til middag etterpå. De synes særlig det er deilig å komme til ferdig dekket frokostbord, en fantastisk lunsjbuffet og smakfulle middagsretter – alt tilberedt av ferske, lokale næringsrike råvarer.