HVILEPULS Retreat

På denne retreaten vil vi utforske hvordan vi kan ha mer hvilepuls i hverdagen gjennom pusteøvelser, meditasjon og Yoga. Vi vil se på hva som holder oss tilbake fra å hvile, hvordan vi ofte tråkker over egne behov og grenser. Og vi skal utforske effektive verktøy som kan hjelpe i en travel hverdag.

Årstiden gir tilgang til vinternorge på sitt beste. Det finnes godt markerte skiløyper for de av dere som ønsker å ta seg en skitur.


Fredag 2. Februar

Kl. 16.00 – 18.00: Velkomst og workshop:

TILLATELSE TIL Å SENKE TEMPOET

Vi lever i en kultur som favoriserer det raske, produktive og effektive. Enten vi vil det eller ikke, påvirker dette hver og en av oss. Det ligger der som intensjon, dårlig samvittighet og/eller motivator i mye av det vi gjør i livet. Har du tid til, eller fortjener du å være rolig? Til å bevege deg sakte? Ta en pause? Å hvile betyr ikke nødvendigvis at du skal legge deg strakt ut på gulvet. Det blir en for brå overgang som kan generere enda mer uro og stress. Det kan være mye hvile i det å skru ned tempoet litt, være tilstede og kjenne tilgangen til deg selv. I denne workshopen undersøker vi hva som skjer når vi skrur ned tempoet. Vi vil gjøre rolige bevegelser og avspenning. Vi kobler oss til omgivelsene, sansene, sinnet og kroppen ved hjelp av pust, meditasjon på sansene, myk bevegelse og Restorative Yoga ++

Kl. 20 – 20.45: Meditativ avspenning / Yoga Nidra / Restorative Yoga

Lørdag 3. Februar

Kl. 7.00 – 8.15: Morgenmeditasjon + Mindful bevegelse
Kl. 15.00 – 17.00: Workshop:

GRENSER OG BEHOV MED YIN YOGA

Å møte en hektisk hverdag, travle uker, intense opplevelser, sorg og glede kan føles overveldende. Hvor og hvordan setter du grenser i livet ditt? Kjenner du kroppens signaler når du har fått nok eller ønsker mer? Det er lett å forstrekke seg, både fysisk og emosjonelt. I denne workshopen bruker vi Yin Yoga til å leke med ytterpunktene og grensene i kroppen. Til å utforske hva som skjer når kroppen hvisker i stedet for å rope. Kjenne etter på hvordan du pleier å tilpasse deg til behag og ubehag. Å hvile kan være å ta hensyn til kroppens behov. Ved hjelp av metoder for varhet og egenomsorg i form av Mindfullness, Somatic Experiencing, pust og Yin Yoga ++ vender vi blikket innover og utforsker dette spennende landskapet.

Kl. 20 – 20.45: Meditativ avspenning / Yoga Nidra / Restorative Yoga

Søndag 4. Februar

Kl. 7.00 – 8.45: Morgenmeditasjon + workshop:

DET HVILENDE NERVESYSTEMET

Hva skjer når kroppen reagerer raskt på stress og uro og ikke skrur seg helt av igjen? Hvordan lade ut, slappe av, finne roen? Ved hjelpe av blant annet traumesensitive teknikker og krysslaterale bevegelser skal vi jobbe med å finne hvile og et mer balansert nervesystem. Øke flyten mellom kroppen og hjernen. Skru på kommunikasjonen mellom høyre og venstre hjernehalvdel. Flytte inn i kroppens fornemmelser – være sammen med deg selv. I denne workshopen gjør vi myk rolig bevegelse, pust, kroppsskanning og Restorative Yoga ++.

Kursleder: Elise Jensen

Kostnad 1 650,-